Pinpointcommunicatie gaat over het infomeren van directe bewoners rondom een plek waar een gebeurtenis heeft plaats gevonden. Door alleen een specifieke groep aan te schrijven wordt voorkomen dat een bredere groep zich onveilig gaat voelen die in eerste instantie geen weet had van de situatie. Deze manier van communiceren wordt bijvoorbeeld ingezet nadat een hennepkwekerij opgedoekt is. Ook kan het ingezet worden naar aanleiding van gebeurtenissen zoals woninginbraken. Welke groep binnen welk gebied aangeschreven wordt verschil per situatie. Doordat de communicatie beperkt wordt tot bewoners in de directe omgeving van een situatie wordt voorkomen dat mensen die er geen weet van hebben zich onveilig gaan voelen.

Initiƫrende partijen
Gemeente en politie

Betrokken partijen
Gemeente en politie

Op welke manier werkt deze interventie?
Prioriteren / Signaleren

Waar zit deze interventie op de participatieladder?
Informeren

Welke fenomenen pakt deze interventie aan?
Bewustzijn creƫren, Overlast, Leefbaarheid, Veiligheid, Verloedering, Woninginbraak

Meer informatie