De Rotterdamse wijkagent Wilco Berenschot is gestart met de ‘mobiele wijktafel’. Dit lijkt op het pop-up politiebureau, maar heeft een nog meer tijdelijk karakter. De wijkagent gaat voor een paar uur met een tafeltje en een stoeltje ergens in de wijk zitten. Dit kan bij een speeltuin zijn, maar ook letterlijk op de stoep of de straat. Bewoners kunnen aanschuiven en in gesprek komen met de wijkagent. Ook via deze weg wordt op laagdrempelige wijze contact gelegd met bewoners.

Initiƫrende partijen
Politie (wijkagent)

Betrokken partijen
Wijkagent, burgers

Op welke manier werkt deze interventie?
Nabijheid, Prioriteren / Signaleren, Verbinden

Waar zit deze interventie op de participatieladder?
Inspreken / Raadplegen

Welke fenomenen pakt deze interventie aan?
Intercultureel werken, Leefbaarheid, Sociale cohesie, Toezicht, Veiligheid

Meer informatie